Anti rood – laser behandeling

Anti rood – laser behandeling

Baal je van een in het verleden gezette permanente wenkbrauw-tatoeage die steeds meer rood uit gaat slaan? Team VIP Huidkliniek helpt je graag om de originele kleur zo goed mogelijk terug te krijgen.

Hoe kan het dat de wenkbrauwen roodkleurig uitslaan?

Om de bruine kleur voor de permanente wenkbrauw-tatoeage te creëren, worden rode, gele, groene en zwarte pigmenten samengevoegd. In de loop van de tijd zal als eerst de kleur geel verdwijnen, waarna groen en zwart volgen. Het rode pigment blijft als laatste over. Dit komt doordat het rode molecuul het kleinste en daarmee het slechts afbreekbaar is voor het lichaam.

Het lichaam bevat van zichzelf veel rood melanine en pigment. Als de permanente wenkbrauwmake-up niet opgefrist wordt na een jaar en er gaat langere tijd overheen, kan de rode kleur als enige overblijven.

Naast het verstrijken van de tijd, kunnen ook huidzuren de pigmenten aantasten. De huid heeft een natuurlijke zuurgraad, echter kan deze beïnvloed en zuurder worden door bijvoorbeeld een ongezonde leefstijl met veel suikerrijke voeding, alcohol en drugs. Doordat rood pigment haast niet oplosbaar is voor de huidzuren, blijft deze kleur aanwezig in de wenkbrauwtatoeage.