Carbon peeling met laser

Carbon peeling met laser

De Carbon laser peeling is een zeer effectieve behandeling binnen de huidverbeteringswereld. Het werkt heel sterk op het verwijderen van rimpels, grove poriën, (acne)littekens en het herstellen van een vette huid. Onder inwerking van een speciaal gelmasker op basis van koolstof (kooldioxide) worden de huidlagen verhit met de laser. De effecten die een carbon laserpeeling teweeg kan brengen zijn onder andere een stimulatie van regeneratieprocessen, een antibacteriële werking, verwijdering van interne onzuiverheden, overtollig talg en dode huidcellen.

Ervaar het resultaat al na één behandeling

De Carbon Laserpeeling is een zeer effectieve en moderne manier om de huid te reinigen en huidveroudering tegen te gaan. In tegenstelling tot veel andere methoden is een Carbon laserpeeling niet-invasief en zeer zachtaardig. De behandeling baseert zich op medische koolstof die in de huid wordt gewreven waarna het in de poriën trekt en onderscheidt zich van een klassieke gezichtsreiniging door de helende en medicinale werking waarover de koolstof beschikt. Op het moment dat de laser in contact komt met de koolstof op de huid, wordt de koolstof inclusief de bovenste huidlaag als het ware ‘’afgeschoten’’. Dit gebeurt op volledig veilige manier en zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag intenst wordt gezuiverd en verstevigd. Je kan dit effect vergelijken met een peeling, alleen zorgt de absorptie van de koolstof door de hitte van de laser ervoor dat de bovenste huidlaag wordt verdampt, waardoor in diepere huidlagen huidverbetering gerealiseerd kan worden. Dit zorgt ervoor dat (ook dieperliggend) pigment wordt afgebroken en dat de collageen- en elastine tot in de diepere huidlagen wordt gestimuleerd. Daarnaast worden talgklieren zodanig verwarmd, dat talgproductie vermindert.

Deze reactie zorgt voor een direct mooie zichtbare gloed op de huid. De behandeling geeft zelfs na de eerste laserpeeling al een verfrist en verstevigd resultaat op de huid. Doordat de huid zich in de eerste dagen na de behandeling druk bezig is met herstellen, kunnen hier en daar nog rode plekjes of puistjes opkomen. Maak je hier echter geen zorgen over, de huid moet eerst alles verwerken en afbreken wat in de diepere lagen ontstekingen en onzuiverheden heeft veroorzaakt.

Meer dan een peeling

Een Carbon peeling is geen puur cosmetische behandeling die om de zoveel tijd moet worden uitgevoerd om een langdurig effect te kunnen behalen. Een laser Carbon peeling zorgt er namelijk voor dat de huid specifiek en blijvend geneest. Zo begint het de huid te zuiveren en normaliseert de behandeling de talgproductie. Het gevolg hiervan zijn vernauwde en minder zichtbare poriën, terwijl acne zich terugtrekt. Na éen behandeling zal al voldoende zichtbaar resultaat aanwezig zijn. Echter wordt voor de beste resultaten wel aanbevolen de behandeling elke drie tot vier weken te herhalen. Voor de acnehuid wordt een interval van twee weken aangeraden, zodat de talgklierproductie optimaal aangepakt kan worden.

Welke gevoelssensatie ga ik ervaren?

De carbonpeeling is een pijnloze behandeling die geen downtime kent (de tijd die de huid nodig heeft om te herstellen van een behandeling). Het is een non-invasieve, compleet veilige behandeling die direct resultaat geeft en prettig aanvoelt. Tijdens de laserbehandeling voelt de huid een beetje warm en tintelend aan. Je kan dit vergelijken met een kietelend gevoel.

Is de behandeling geschikt voor mij?

De behandeling is breed en 100% veilig in te zetten op verschillende huiden. Echter is het uitvoeren van de behandeling niet mogelijk bij de volgende situaties:

  • Bij zwangerschap;
  • Bij geven van borstvoeding;
  • Bij de aanwezigheid van een pacemaker, of bij epilepsie of hartziekten;
  • Bij gebruik van lichtgevoelige medicatie (Roaccutane / Isotretinoïne of vitamine A crème);
  • Bij het innemen van onstekingsremmers;
  • Bij epilepsie of diabetes;
  • Bij verbrande huid door zon of zonnebank;
  • Bij de eerste drie maanden na het gezet hebben van injectables in het te behandelen gebied.